Outi Ahlström ja Jussi-Matti Hilli

Paritanssilabralaiset

Tanssin kehollani


Viikonloppuna aivonystyröitämme koeteltiin OAMK:n Paritanssilabrassa Tampereen Tesomalla. Harjoitteita tehtiin niin kehollisuuden, musiikin kuin parityöskentelyn näkökulmista. Osallistujien kirjavien tanssitaustojen myötä, olivat keskustelut ajatuksia herättäviä. Odotamme mielenkiinnolla vielä kahta seuraavaa labraviikonloppua.


Minä kehossani

Maanantaiaamuna nollasimme viikonlopun ajatuksia Niinan johdolla pilateksella, jossa aktivoimme kehon syviä lihaksia. Kävimme myös läpi luonnollista seisoma-asentoa luurankomallin avulla. Mietimme seistessä mm. lantio-, rintakehä- ja päälaatikon päällekkäisyyksiä. Etsimme myös jalkapöydän lempiluumme veneluun, jonka päälle kehon painopiste seistessä asettuu.

Pilateksen jälkeen vuorossa oli opetusta aiheesta Luovuus paritanssissa. Tunnilla Elisa näytti ja harjoitutti meille erilaisia tanssityylejä fuskuun (ei joustoa, jousto ylös ja tuplajousto).  Harjoituksessa tanssimme fuskua moniin erilaisiin kappaleisiin käyttämällä näitä tyylejä tulkitaksemme soitettavaa musiikkia. Lähestymistapana tämä tuntui mukavalta ja silmiä aukaisevalta. Musiikkeina kuulimme mm. salsaa, räppiä ja kansantansseja.

Tangon taikaa

Argentiinalaisen tangon saloihin meidät perehdytti Pasi ja Maria Lauren tiistaina sekä keskiviikkona. Porukassamme ei ollut juurikaan kokemusta kyseisestä tanssista, joten olimme kaikki jännän äärellä. Opetus aloitettiin aivan perusteista, johon kuului kävelyä, vientiseuraamista ja musiikin kuuntelua. Päivät olivat pitkiä, mutta tunnit etenivät sopivalla vauhdilla ja jokainen sai henkilökohtaista ohjausta. Vaikka meistä tuntui, että menimme syvälle tanssitekniikan saloihin, oli se palasteltu sopiviin annoksiin. Tunneilla sivuttiin myös Argentiinalaisen tangomusiikin historiaa.

Kehoni liike

Torstai lähti käyntiin Lissun johdolla lattarirytmeissä, kun etsimme sisäistä latinoa. Aamun aikana rautakangetkin alkoivat taipumaan ristivedon ja jalkatyöskentelyn myötä. Paljon jäi kuitenkin harjoiteltavaa lattarilantioiden löytymiseksi. Iltapäivällä testasimme äänen ja liikkeen yhdistämistä improvisaatiossa taidetanssilinjalaisten kanssa.

Lauantaina hyppäämmekin auton rattiin ja matkaamme Vantaalle mielessämme buggin ihmeellinen maailma.

Kommentit

Suositut tekstit