Kolmas viikko

Rakas päiväkirja, paritanssilinjamme kolmas viikko käynnistyi Niinan pilatestunneilla, joilla pilatespallo otettiin mukaan liikkeisiimme. Pilateksen jälkeen jatkoimme Lissun tanssitekniikkatunneilla, joilla käsittelimme pääasiassa edellisellä viikolla Vantaalla osallistumallamme Bugg ”huomenna” -kurssilla esille nousseita asioita. Kyseisen kurssin oli järjestänyt Suomen Tanssinopettajain Liitto STOL ja siellä olisi opettamassa Micke Moilanen Ruotsista. Päivä lopetettiin Niinan kehonhuoltotunneilla.

Tiistaiaamuna paritanssilinjamme kasvoi ensimmäiseksi yhdellä henkilöllä, kun uusi opiskelija astui ovesta sisään. Aamupäivä Lissun parityöskentely- ja tanssitekniikkatunneilla hiottiin aiemmin opetettua vakiotanssin omaisten lajien kävelytekniikkaa ja opeteltiin rumba-boleron/rumban perustekniikkaa. Iltapäivällä meillä oli ensimmäiset sekä Helin että anatomian tunnit, joilla kävimme läpi anatomian perussanastoa sekä suomeksi, englanniksi että latinaksi ja piirsimme ulkomuistista ihmisen luurangon. Illalla opistolla oli juhlat, joissa oli tarjolla leikkejä, grilliruokaa ja sauna lämpimänä.

Keskiviikko aloitettiin Helin kanssa. Aluksi kävimme anatomiantunneilla läpi ihmisen luita ja myöhemmin improvisaationtunneilla jatkoimme myös anatomisella näkökulmalla: kuviteltiin kehon osia vesimaljoiksi, joiden vesiä keinutettiin, kierrätettiin kuvitteellista palloa selkärangan ympäri ylös ja alas, tutustuttiin selkärankamme liikkuvuuteen parin kosketuksen avulla ja kopioitiin parin selkärangan liikettä omaan selkärankaan. Iltapäivän tanssitekniikka tunneille olimme saaneet ohjeen kerrata keskenämme aiemmin opeteltuja asioita. Näiden tuntien koordinoimisen annoimme heti yksissä tuumin Nooralla, meidän omalle tanssinopettajalupaukselle.

Torstai aloitettiin Elisan luovuus paritanssissa tunneilla, joilla tanssittiin fuskua ilman ihmeempiä kuvioita luovuutta, tanssillisuutta, iloa, parille tanssimista ja rajojen etsimistä hakien. Iltapäivällä Niinan improvisaation tunneilla liikettämme kävi vangitsemassa taidemaalari Tatsuo Hoshika.

Nyt meillä on menossa ensimmäinen vapaa viikonloppu. Mikä olisikaan parempi tapa käyttää se kuin opetella tanssimista?

Airi Kivistö ja Juho Santamäki

Kommentit

Suositut tekstit