Aaron Ali-Marttila
Jussi-Matti Hilli


Pitkästä aikaa




Tunti lähestyy loppuaan. Peruskoulussa vastaavan tilanteen alla, opettajan viimeiset sanat olisivat kaikuneet kuuroille korville. Syysloma oli nimittäin alkamassa. Tunti loppui ja porukkamme hajosi ympäri suomea. Yksi pala lähti Rovaniemelle, toinen karkasi Liperin suuntaan ja kolmas huitaisi Vimpeliin. Tuleehan meitä Porista, Eurasta, Heinolasta, Ypäjältä, pääkaupunkiseudulta ja muualtakin. Meistä näkee, kuinka laajalle suomalainen tanssipöpö on tarttunut. Onneksi tauti ei ole vaarallinen terveydelle, vaan pikemminkin päinvastoin.


On kulunut pitkä aika siitä, kun olemme viimeksi päivittäneet tätä blogia. Palasimme opistolle syyslomaltamme maanantaina. Koska loma ei ole loma ilman työtä, vietimmekin viikonlopun ennen koululle palaamista Oamk:n järjestämässä paritanssilabrassa, joka oli kolmas ja viimeinen labraviikonloppumme. Jatkossa joudummekin miettimään, miten viihdytämme itseämme viikonloppuina. - Ehkäpä tanssien?

Hijaa, Maikki puhuu!

Ennen syyslomaa saimme opiskella koreografioiden tekemistä. Ennakkoasenteemme oli hieman kielteinen. Paritanssihan on luovaa olemista ja hetkessä elämistä. Koreografiaa pidimme siis paritanssin pahimpana vihollisena, tai ainakin osa meistä. Maikki-ope kuitenkin onnistui pitämään ajatukset avoimina oppimiselle. Tulemme kokeilemaan oppeja käytännössä, kun keväällä esitetään parhaillaan valmistuvat paritanssikoreografiat. Tulette kuulemaan esityksistä myöhemmin lisää.


Tämä viikko on sisältänyt tanssitekniikkaa, leikittelyä ja humppaa. Tanssitekniikka on sisältänyt pääasiassa tulevan videointipäivän harjoitteiden opettelua. Joudumme esittämään tanssiteknistä osaamista videokameralle ja tiukimmalle arvostelijalle, itsellemme. Leikittelyä on aina siellä missä hengitämme ja nauramme. Sitä syntyy opettajien kiusaksi, toimesta ja iloksi. Humppa toivottavasti näkyy pian tanssilavoilla siinä, ettemme enää laukkaa. Tutustuimme pikaisesti perushumppaan ja humpan joustoon. Tunnin lopuksi loimme spontaanisti pienen ”rivihumppa”-koreografian.




Kommentit

Suositut tekstit