SINNIKKÄÄT PARITANSSIJAT

Tämän kevään 3kk paritanssikurssi on kokenut takapakkia koronan vuoksi ja taukoa jouduttiin pitämään peräti neljän viikon ajan. Tämä ei kuitenkaan lannistanut opiskelijoita, jotka sinnikkäästi jaksoivat odottaa tanssisaliin pääsyä ja odotus palkittin viimein 12.4.2021. Odotusta helpotti se, että taukoviikkojen aikana yhteyttä pidettiin aktiivisesti WhatsAppissa ja joka viikko oli myös Zoomin kautta sekä tanssitunteja että luentoja, joten hyvä vire saatiin pidettyä yllä ja tanssivarvas ei lakannut heilumasta.

Toki tauko teki tehtävänsä myös miinusmerkkisellä tavalla ja 13 opiskelijasta 4 jätti kurssin kesken. Mutta 9 sitäkin innokkaampaa tanssijaa oli odottamassa opistolla maanantaina 12.4, kun rehtorilta oli tullut lupa lähiopetuksen jatkamiseen. 

Opiston keittiöhenkilökunta on lomautettuna kevään, joten ruokailuja ei opiston puolesta järjestettäisi ja ruokapaikatkin olivat suljettuina tähän viikkoon asti. Tämä harmitti kovasti, koska keittiön rouvat olivat erityisen mukavia ja ruoka todella herkullista ja monipuolista, mutta tästä selvittiin sopimalla paikallisen WPK Huittinen -ravintolan kanssa "kotiinkuljetus" ruokatunnin aikaan. 

RÄÄTÄLÖITY KOKONAISUUS

Koska tauolla oltiin pitkään, eikä kurssia haluttu venyttää pitkälle toukokuuhun, kokonaisuutta jouduttiin muokkaamaan sekä sisällön että laajuuden osalta. Onneksi opistolla ollaan hyvin myötämielisiä ja joustavia asioiden järjestelyn suhteen ja niinpä kurssin päätettiin pitää 13 viikon kokonaisuuden sijasta 10 viikon laajuisena. Tämä tarkoittaa sitä, että alkuperäisestä suunnitelmasta tippui pois 75x45min, joten myös opintojaksojen sisällöt muuttuvat jonkin verran. Hyvässä yhteistyössä kurssin opettajien ja opiskelijoiden kanssa on kuitenkin löydetty selkeä punainen lanka, jonka kanssa edetään helatorstaihin asti. 

MIHIN OPINNOT PAINOTTUVAT?

Koska porukka on tullut opistolle ensisijaisesti kehittämään omaa tanssitaitoaan, päädyttiin nipistämään tunteja tukiaineista eli esim. tanssitiedosta, tanssimusiikin kehityksestä, pedagogiikasta ja pääosin keskitytään TANSSIMAAN TANSSIMAAN TANSSIMAAN. 

Yleisen tanssillisuuden kehittämisen lisäksi tärkeimmiksi lajeiksi valikoituivat jo ennen taukoa: tango, hidas valssi,  humppa, fusku, rumba-bolero, cha cha ja jive. Näiden lisäksi on tanssittu foksia ja maistellaan sambaa. Paljon asioita tehdään yksin, mutta loppukevät pyritään tanssimaan mahdollisimman paljon myös parin kanssa. Alla olevassa kuvassa treenataan hitaan valssin swingliikettä Lissun tunnilla.




 
Ihana lisä perinteisten lavalajien kirjoon on Matias Löyttyniemen salsa, josta tällä kurssilla saadaan nauttia 36x45min ajan. Matiaksenkin kokonaisuus typistyi yhdellä vierailukerralla tauon vuoksi, mutta tuo 36 tunnin treeni tähän lajin antaa jo hyvän pohjan ja ymmärryksen salsaperheen tansseista. Ja onhan Matias ihan huikea opettaja, jonka tunneilla on vahva tekemisen meininki.

MITÄ JATKOSSA?

No jatkossa toivotaan, että korona jättää meidät rauhaan ja saamme aloittaa syksyn kurssin puhtaalta pöydältä. Mukaan on jo ilmoittautunut muutama opiskelija ja näyttää siltä,  että tältä kevään rikkonaiselta kurssilta on myös tulossa mukaan kertaajia, joten syksy näyttää nyt varsin hyvältä. Minkälainen kokonaisuus siihen tulee rakentumaan on vielä hiukan auki, mutta tanssimisen ja oppimisen riemua ei siltäkään kurssilta tule puuttumaan. 

Syksyn kurssi tanssitaan 1.9. - 30.11.2021, lisätietoja ja ilmoittautumiskaavake löytyy opiston sivuilta: 
https://lansisuomenopisto.fi/paritanssi/ . Kurssin sisällöstä voit kysellä Lissulta, liisa@tanssintahti.com, 050-4431011. 








Kommentit

Suositut tekstit