Aaron Ali-Marttila


Muutakin kuin opiskelua

Länsi-Suomen opiston paritanssilinja ei ole pelkästään paikka opiskelulle ja tanssin riemulle. Linjalla tanssin, musiikin ja kehontuntemuksen opiskelu on suuressa osassa. Niistä on ilon lisäksi paljon terveydellisiä hyötyjä. Lisäksi toisten puhtaasti akateeminen kiinnostus riittäisi opiskeluinnostuksen täyttymiseen. Näistä asioista ja meidän oppilaiden, ehkä jopa opettajien näkökulmia kuullaan myöhemmin. Tänään tarkastelemme kuitenkin poikkeuksellisia mahdollisuuksia, joita opiskelumme mahdollistaa.

Kuvituskuva, Peter Harshey, Unsplashista
Johtuen siitä että olemmme eräänlainen pioneeriryhmä, tai siitä että meistä tiedetään ettemme säikähdä tanssiotteeseen joutumista, saamme helposti ehdotuksia yllättäviin tapahtumiin. Viimeisin ja vielä ensimmäinen tällainen, oli lauantaina 9.3. Auran nuortentalolla järjestetty tanssitempaus naistenpäivän kunniaksi. Kaikki eivät mukaan päässeet, nyt mukana olleet Aaron Ali-Marttila ja Olli Tiuraniemi jakavat kokemuksiaan tapahtumasta.

Tapahtumassa pyydettiin useampia miehiä tulemaan paikalle tanssittamaan naisia, niin että kaikki ihanat daamit pääsisivät tanssimaan. Meidän tanssittajamiesten ohjeet olivat yksinkertaiset: Hakekaa niin montaa naista ja niin laajalta alueelta, kuin pystytte. Käytännössä se tarkoitti, että vierailimme naistenrivin koko leveydellä ja haimme tanssimaan naisia, niin keskeltä, eturivistä, kuin takarivistä. Tempaus oli hyvin pidetty ja sai osakseen paljon kiitosta. Mutta mitä me tanssittajat siitä saimme?


Facebook-sivuilla Ollin kommentti tempauksesta on seuraava:
"Tempauksen ajatuksena oli, että jokainen punapaitainen TanssinTahdin viejä pyrkisi tanssimaan aina uuden parin kanssa, valikoimatta. Pyrkimyksenä oli, että hakisimme pikemminkin taka- kuin eturivistä, emmekä pelkästään niitä, jotka tunnemme tai tiedämme hyviksi tanssijoiksi. No, minulle tämä ei ollut ongelma, koska superseuraajia minä en uskalla edes hakea. Itse pyrin eilen siihen, että saisin omilla vähäisillä taidoillani seuraajan kokemaan itsensä hyväksi tanssijaksi. Usea ujohko seuraaja oli aluksi peloissaan, he ajattelivat, että punapaitaiset ovat superviejiä, joiden tarkoituksena on esitellä omaa tanssitaitoaan. Pian he kuitenkin ymmärsivät, että kyseessä on hyvän mielen tanssitempaus ja paritanssi sykkii aina molempien ehdoilla. Takarivistä kehkeytyi monta ihanaa yhteistä tanssikokemusta. Illan aikana tuli tanssittua yhteensä yli 80 tanssia yli neljänkymmenen eri seuraajan kanssa. Mielenkiintoinen ja palkitseva kokemus."

Aaron, millainen kokemus tämä tempaus oli sinulle?

Olin iloinen, kun tulin kutsutuksi. Olin suunnitellut valmiiksi, että tanssitan jokaisen parin eri daamia. Yritin myös ensisijaisesti hakea naisia, jotka eivät minulle ennestään tuttuja olleet. Oli ihana huomata kuinka taitavia naisia on levittäytyneenä laajalti naistenriviin. Tanssin itseäni pidempien kanssa, itseäni lyhempien kanssa ja itseäni paljon lyhempien kanssa; Tanssin vaaleahiuksisten kanssa, tanssin tummahiuksisten kanssa; Tanssin laihojen, tukevien ja raamikkaiden naisten kanssa. Tanssin mielestäni kuniiden, toisten mielestä kauniimpien. Tanssin nuorien ja enemmän aikaa nuorina olleiden kanssa; Eikä millään näistä, tai puukeutumiiseen liittyvistä asioista ollut merkitystä sen kannalta oliko tanssiminen kivaa. Hain kaikkia naisia ajatuksella, nyt tulee kiva tanssi: Ja kaikki tanssit olivat kivoja, mielestäni ihania. Se että pitivätkö naiset, ei ole varmaa, mutta kiitosten, hymyjen ja naurujen määrästä päätellen ainakin suurin osa oli kanssani samaa mieltä tanssin mukavuudesta. Minun oli virkistävää huomata, kuinka helposti yhteinen tanssi löytyi uusien tuttavuuksien kanssa. Täytyy sanoa, että sain tanssilleni paljon uusia lähtökohtia ja opin paljon uutta viemisestä.

Lyhyesti: Ihana, opettavainen, kiva, Koska uusiks? :)

Kommentit

Suositut tekstit